Wil jij iets betekenen in de transitie naar gezondere en duurzamere voeding? En heb je al ervaring opgedaan als online marketeer, dan kun je bij NIZO je hart ophalen. 

NIZO food research is een toonaangevende organisatie voor contractonderzoek. NIZO werkt in opdracht van zowel grote internationale bedrijven als start-ups aan de ontwikkeling van nieuwe, gezonde, duurzame, smaakvolle en betaalbare voedingsproducten en -ingrediënten. Kijk op www.nizo.com en zie hoe breed onze expertise is. 

Bij ons werken voornamelijk wetenschappers, laboranten en ons team van operators dat de proeffabriek draaiende houdt. Verder natuurlijk ons commerciële team van business development managers en jouw directe collega op de Marketing & Communicatie afdeling. 

Als Online Marketeer weet je de doelgroepen van NIZO te bereiken met de inzet van diverse online media zoals onze website, social media en campagnes. Dat doe je door toegankelijke ‘content’ te creëren, je maakt samen met NIZO’s specialisten de vertaalslag van wetenschap naar bondiger marketingtaal.

Je gaat ze uitdagen om in 280 letters hun punt te maken. Als je de wereld van de wetenschap en/of voedingsindustrie al een beetje kent is dat zeker een pré. Vrijwel alles wat we schrijven doen we in twee talen, Engels en Nederlands.

 De functie

 Als Online Marketeer ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van een resultaatgericht, proactief online marketingbeleid. Maar er is meer dan online, we ontvangen vaak groepen waarvoor we presentaties ontwikkelen en we ondersteunen onze collega’s bij de voorbereiding van congressen en evenementen. En de content die jij al klaarmaakte voor online, gebruiken we deels ook voor print uitingen en ons intranet. 

Je houdt je o.a. bezig met: 

 • Online communicatie waaronder het maken van inhoud voor onze website, e-nieuwsbrieven en social media (LinkedIn is vooralsnog ons belangrijkste kanaal);
 • Werken aan SEO (en SEA dat staat bij ons nog in de kinderschoenen);
 • Coördinatie en organisatie van webinars, videoproducties, blogs & vlogs;
 • Het bijhouden en verbeteren van campagnes van online media campagnes in HubSpot; 
 • Voorbereiding van congressen en evenementen (dit jaar bestaat NIZO 75 jaar en als lid van de ‘feest’ commissie wordt jouw creativiteit zeer gewaardeerd)

Jouw profiel

 • 3+ jaar ervaring in marketing & communicatie met een focus op online en content marketing en communicatie (en wat je nog niet kan, wil je graag leren – daarvoor is bij NIZO ook de ruimte); 
 • Sterke schrijfvaardigheid, vloeiend in Nederlands en Engels (hier moet je niet lichtvaardig over denken, de (wetenschappelijke) lat ligt hoog;
 • HBO-niveau opleiding in Online Marketing en/of Communicatie of een business opleiding waar je ook online marketing vakken hebt gevolgd;
 • Persoonlijke vaardigheden: hands-on, accuraat, pro-actief, creatief, klant- en resultaatgericht en collegialiteit is natuurlijk ook belangrijk in ons kleine marketing team;
 • Kennis van industrie, life sciences of technologie gedreven organisaties is een pré;
 • Ervaring met automatiseringstools, zoals HubSpot ook.

Ons aanbod 

 • Een beginsalaris vanaf € 3.250 bruto per maand, dat meegroeit met jouw ontwikkeling. Dit is op basis van 40 uur per week (32 uur is bespreekbaar).
 • Een stimulerende en creatieve omgeving van waaruit je écht een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van beter, gezonder en duurzaam geproduceerd voedsel.
 • Kennis ontwikkelen is onze ‘core business’. Dat geldt ook voor jou, je mag bij ons de beste in je vakgebied worden;
 • Een team van professionele collega’s, waar presteren hand in hand gaan met een informele werksfeer met korte communicatielijnen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals een pensioenregeling en ruime ADV- en vakantiedagen. In overleg is gedeeltelijk thuiswerken mogelijk.

Spreekt deze baan jou aan? Stuur dan je CV en een motivatie via ons vacatureportaal waaruit blijkt dat er genoeg aanknopingspunten zijn om verder te praten. 

Jouw reactie ontvangen wij graag vóór 3 februari 2023. Heb je in dit stadium al vragen neem dan even contact op met Celine Brattinga (celine.brattinga@nizo.com).