Plaats: NIZO Ede
Parttime: 4 uur per week

Ter uitbreiding van het sensorisch geur- en smaakpanel is NIZO op zoek naar fijnproevers. Als panellid neem je zitting in een getraind panel dat wekelijks verschillende producten beoordeelt. Het panel omschrijft de eigenschappen van het product zoals geur, textuur, mondgevoel en smaak. Met jouw werk ben je een belangrijk onderdeel in onderzoeksprojecten op gebied van (off-flavour) onderzoek en ontwikkeling. Je werkt in een team van 13 ervaren en gemotiveerde smaakpanelleden.

tasting

Werkdagen & werktijden

Iedere dinsdag- en donderdagochtend met een mogelijke uitbreiding naar de woensdagochtend van 9.15 tot 11.15. In principe worden schoolvakanties vrij gepland.

De Functie

  • Individueel proeven en vergelijken van verschillende voedingsmiddelen en/of ingrediënten in een testruimte.
  • Nauwkeurig beschrijven van de verschillende karakteristieken van het product.
  • Deelnemen aan groepsdiscussies over de sensorische karakteristieken van de producten.
  • Deelnemen aan trainingssessies om je de sensorische taal eigen te maken.

Jouw profiel

Je hebt passie voor smaak en voedingsmiddelen en je bent in staat om in objectieve termen een nauwkeurige beschrijving te geven van geur, smaak en mondgevoel. Je bent creatief in het verwoorden van wat je waarneemt en gemotiveerd om je te kunnen bekwamen in het leren en toepassen van de sensorische taal.  Je vindt het leuk om in een team te werken en je beschikt over uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden. Je bent precies en accuraat.

Verder:

  • Ben je nieuwsgierig en bereid om alles te proeven.
  • Rook je niet en heb je geen allergieën voor bepaalde voedingsstoffen of een verplicht dieet.
  • Ben je beschikbaar voor een langere periode (d.w.z. meerdere jaren).
  • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ons aanbod

Een leuke parttime baan in een gedreven en gezellig team met collega’s die passie hebben voor het sensorisch vak. Een stimulerende en creatieve omgeving van waaruit je écht een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van beter, gezonder en duurzaam geproduceerd voedsel.

Aanmelden

Ben jij de fijnproever die we zoeken? Stuur dan je motivatie en eventuele ervaring per mail (graag met videoboodschap) naar: simone.lafaille@nizo.com.